تکنولوژی و فناوری

آلفابت پدر گوگل شد: تولد پدر بعد از پسر!

گوگل اخیرا از پروژه جدید خود بنام آلفابت خبر داد. پروژه که گوگل را به عنوان زیر مجموعه شرکت مادر یعنی آلفابت قرار می دهد. به نظر می رسد این طرح تازه گوگل بیشتر به خاطر جذب سرمایه گذاری بیشتر در بخش های مختلف شرکت باشد. اما یوتیوب, اندروید, موتور جست جوگر گوگل همچنان زیر مجموعه گوگل باقی می مانند. و بخش های مثل ساخت خودرو و هواپیمای بدون سرنشین, ساخت ربات, عینک های هوشمند, و دیگر بخش های سرمایه گذاری زیر مجموعه شرکت آلفابت قرار می گیرند.  علاوه برای گوگل، بعضی از زیرمجموعه‌های تازه تر شرکت گوگل، مثل سرمایه‌گذاری و بخش تحقیقات، واحد تلفن‌های هوشمند به نام نست، بازوی هواپیماهای بدون سرنشین، شرکت گوگل ایکس به‌عنوان آزمایشگاه تحقیقاتی گوگل، کالیکو شرکتی که برای بهبود شرایط زندگی انسان‌ها فعالیت می‌کند و لایف ساینس که روی پروژه‌هایی چون تماس‌های هوشمند برای بیماران دیابتی کار می‌کند نیز از زیرمجموعه‌های الفابت خواهند بود. در همان ابتدای انتشار خبر تاسیس آلفابت سهام گوگل ارزش جهشی پیدا کرد.

اَلفابت (انگلیسی: Alphabet Inc.) یک شرکت فناوری هلدینگ مستقر در کالیفرنیا است که شرکت گوگل زیرمجموعه‎ای از آن است. تأسیس این شرکت در تاریخ دهم اوت ۲۰۱۵ از طریق وبلاگ رسمی گوگل به طور رسمی اعلام شد. مؤسسان شرکت الفابت لری پیج و سرگئی برین هستند که پیش از این نیز با همکاری یکدیگر گوگل را پایه‎گذاری نموده بودند. پیج مدیر عامل اجرایی شرکت الفابت و برین مدیر عامل این شرکت خواهند بود و سوندار پیچای به عنوان مدیر عامل اجرایی گوگل جایگزین لری پیج خواهد شد.

تحول غیرمنتظره ساختار عملیاتی یکی از بزرگ‌ترین کمپانی‌های تکنولوژیک جهان٬ تبدیل به بمب خبری دنیای فن‌آوری اطلاعات شده است. لری پیج٬ مدیرعامل و یکی از دو بنیان‌گذار گوگل٬ روز دوشنبه (۱۹ مرداد٬ ۱۰ اوت) در یادداشتی در بلاگ گوگل اعلام کرد که در تحولی آینده‌نگرانه٬ گوگل زیر چتر کمپانی تازه‌ای موسوم به “آلفابت” خواهد رفت تا شاخه‌های گوناگون کسب‌وکار و پژوهش و تولید در این کمپانی بتوانند فعالیت‌های خود را مستقلانه و در گسترده‌ای وسیع‌تر دنبال کنند.

گوگل در ابتدا به عنوان تسهیل‌گر جست‌وجوهای آنلاین راه‌اندازی شد٬ اما با گذشت زمان گستره فعالیت‌ها و حوزه عملیاتی‌اش گسترده‌تر شد و شاخه‌های گوناگونی را در بر گرفت؛ از راه‌اندازی سیستم‌عامل اندروید و تسخیر بازار موبایل گرفته تا توسعه پهپادها، ماشین‌های بدون سرنشین، سرمایه‌گذاری در دنیای استارتاپ‌ها و ده‌ها حوزه تحول‌ساز دیگر که در آینده هر یک دنیای مستقلی خواهد داشت.

برای سازگاری گوگل با تحولات زمانه٬ لری پیج و سرگی برین٬ دیگر بنیان‌گذار گوگل٬ تصمیم گرفتند تا در ساختار کمپانی‌ای که ۱۷ سال پیش آفریدند این تحول بنیادین را ایجاد کنند. حالا “آلفابت” کمپانی مادر خواهد بود و چندین کمپانی دیگر زیر چتر آن فعالیت خواهند کرد که بزرگ‌ترین آنها گوگل خواهد بود با هسته مرکزی درآمدزایی‌اش که تبلیغات آنلاین است.

لری پیج در این‌باره نوشت: «برای من و سرگی تولد آلفابت آغاز فصل بسیار هیجان‌انگیزی از زندگی گوگل خواهد بود و نام آلفابت را هم به این خاطر برایش انتخاب کرده‌ایم که نمایانگر زبان است؛ یکی از مهم‌ترین اختراعات و نوآوری‌های بشر٬ که هسته مرکزی سیستم پیمایش اطلاعات در جست‌وجوهای گوگل است».

با اعمال این تحول ساختاری٬ گوگل فایبر٬ سرویس اینترنت فوق‌سریع گوگل یکی از کمپانی‌های تابع آلفابت خواهد بود و گوگل ونچرز٬ بازوی سرمایه‌گذاری گوگل هم فعالیت مستقلی زیر چتر آلفابت خواهد داشت. گوگل ایکس٬ که پروژه‌هایی نظیر خودروهای بدون سرنشین٬ پهپادها و بالون‌های اینترنت‌رسان را در بر می‌گیرد هم، به واحدی مجزا تبدیل خواهد شد که مستقیما زیر نظر سرگی برین فعالیت خواهد کرد. واحد گوگل در کنار جست‌وجوهای آنلاین٬ گوگل مپس و یوتیوب را هم در بر خواهد گرفت و بزرگ‌ترین واحد مجموعه آلفابت خواهد بود.

با اعمال تغییرات اساسی در ساختار عملیاتی گوگل٬ لری پیج که پیش‌تر مدیرعامل این کمپانی بود٬ حالا مدیرعامل کمپانی مادر٬ یعنی آلفابت خواهد شد و سرگی برین رئیس کل (پرزیدنت) آلفابت. سوندار پیچای٬ نایب رئیس گوگل که از دیرباز مدیر اجرایی کمپانی هم بوده حالا مدیرعامل جدید گوگل خواهد بود. اریک اشمیت٬ رئیس کنونی گوگل هم رئیس اجرایی کمپانی مادر خواهد شد.

سوندار پیچای که حالا در پی تغییرات ساختاری بر مسند رهبری گوگل نشسته٬ از دیرباز مدیر اجرایی کمپانی بوده و مدتی هم بر توسعه اندروید و کروم در این کمپانی نظارت داشته است. او در سیلیکون ولی به خاطر جذب مهندسان و متخصصان برتر تکنولوژی مشهور است.

بیشتر بخوانید: شرکت گوگل به بازار معامله پهپاد پیوست
واحد گوگل در کنار جست‌وجوهای آنلاین٬ گوگل مپس و یوتیوب را هم در بر خواهد گرفت و بزرگ‌ترین واحد مجموعه آلفابت خواهد بود

واحد گوگل در کنار جست‌وجوهای آنلاین٬ گوگل مپس و یوتیوب را هم در بر خواهد گرفت و بزرگ‌ترین واحد مجموعه آلفابت خواهد بود

غول جست‌وجوهای آنلاین حالا تحولی بزرگ را پشت‌سر می‌گذارد تا تمرکز روی پروژه‌های بلندپروازانه و خلاقانه در این کمپانی آسان‌تر از گذشته شود. با اعلام خبر تولد آلفابت٬ ارزش سهام گوگل با افزایشی هفت‌درصدی به ۷۰۸ دلار برای هر سهم رسید.

سهام‌داران گوگل هم حالا در ساختار جدید٬ سهام‌داران آلفابت خواهند بود و به همان میزان سهمی که از گوگل داشتند٬ حالا از کمپانی مادر سهم خواهند داشت. سهام‌داران از اعمال تغییرات جدید استقبال کرده‌اند٬ چون شفافیت‌های اقتصادی بیشتری را برای آنها در پی خواهد داشت.

گوگل که در سال ۱۹۹۸ با هدف سامان‌دهی جست‌وجوی آنلاین آفریده شد٬ توسعه‌ای کم‌نظیر را تجربه کرده و به شرکتی تبدیل شده که بیش از ۴۰ هزار نفر را در سراسر جهان استخدام کرده است. زیر چتر آلفابت٬ حالا واحدهای گوناگون کسب‌وکار روی حوزه‌های تخصصی مشخص متمرکز خواهند شد. لری پیج امیدوارانه می‌گوید «ساختار جدید این امکان را به ما خواهد داد که به‌طور بی‌سابقه‌ای روی فرصت‌های خارق‌العاده‌ای که در درون مجموعه گوگل داریم متمرکز شویم.»

معرفی ساندار پیچای هندی مدیر گوگل:

اکنون لری پیج مدیر عامل و سرگی برین رییس آلفابت هستند.

کسی که به راس گوگل صعود کرده، ساندار پیچای ۴۳ ساله است.

این خبر خوبی برای خود پیچای و برای هند است، یک هندی دیگر به یکی دیگر از عالی رتبه‌ترین مشاغل تکنولوژی در آمریکا منصوب شده است. نمونه‌ مهم دیگر ساتیا نادلا مدیر عامل مایکروسافت است.

داستان زندگی پیچای بسیار جالب است و صعود او به قله گوگل تاییدیه درخشانی است بر جایگاه هند در تکنولوژی جهانی و یادآوری اطمینان بخشی از به اصطلاح رویای آمریکایی.

پیچای در چنای (مدرس سابق) متولد شد و به مدرسه رفت. او کاپیتان تیم کریکت مدرسه‌اش بود که در رقابت‌های منطقه‌ای قهرمان شد.

پیچای در موسسه فناوری هند در کاراگپور مهندسی متالورژی خواند و به گفته یکی از استادانش باهوش‌ترین شاگرد در بین هم‌دوره‌هایش بود.

او در سال ۲۰۰۴ به گوگل پیوست و تردیدی نیست که استعدادش را به بهترین شکلی در گوگل بکار گرفته است.

محصولاتی که زیر نظر او ارائه شدند عبارتند از: جستجوگر گوگل، کروم و سیستم عامل اندروید برای موبایل.

اندروید با فاصله‌ای بعید پرطرفدارترین سیستم عامل موبایل در دنیاست، این موضوع وقتی بیشتر جلب نظر می‌کند که بدانیم خانواده او تا زمانی که سوندار ۱۲ ساله شد تلفن نداشتند.

بر اساس زندگی‌نامه‌ای که از او در بلومبرگ منتشر شده، پیچای در خانواده‌ای کم بضاعت بزرگ شد که در آپارتمانی دو خوابه زندگی می‌کردند. آنها تلویزیون و ماشین نداشتند.

پیچای و برادر کوچکترش که اتاقی برای خودشان نداشتند و شبها در هال می‌خوابیدند.

اما پدر پیچای بذر تکنولوژی را در ذهن او کاشت. رگوناتا پیچای در شرکت بریتانیایی جنرال الکتریک (که با شرکت آمریکایی جنرال الکتریک فرق دارد) کار می‌کرد.

او به بلومبرگ گفت: “من وقتی به خانه می‌امدم با او درباره کار روزانه‌ام و مشکلاتی که با آن مواجه بودم صحبت می‌کردم.”

او همچنین می‌گوید که پسرش استعداد عجیبی در به خاطر سپردن شماره تلفن داشت.

بعد از فارغ‌التحصیلی، به پیچای بورسیه‌ای در بهترین پرورشگاه نوابغ تکنولوژی، دانشگاه استنفورد، پیشنهاد شد.

بلیت پروازش به آمریکا گرانتر از درآمد سالانه پدرش بود.

در گوگل پیچای به گفتار نرم معروف است و او را دوست دارند. او بخصوص در بین تولیدکنندگان نرم‌افزار محبوب است و گردهمایی سالانه تولیدکنندگان گوگل را او اداره می‌کند.

لری پیچ برای اعلام تغییرات در گوگل در وبلاگش نوشت: “چیزی‌هایی که سوندار می‌گوید همان است که من هم بودم می‌گفتم (گاهی بهتر از خود من). من از کار با او بی‌اندازه لذت می‌برم.”

لری پیج و سرگی برین مدتی است که درگیر گرداندن امور روزانه گوگل نیستند اما اعلام تغییرات در گوگل موضوع را رسمی کرد: پیچای رییس است.

حوزه کاری او چکیده محصولات اصلی گوگل است، همان‌هایی که پولسازند، جستجوگر، تبلیغات، نقشه گوگل و یوتیوب.

او در این راه چالش‌هایی پیش رو دارد، مثلا رقابت فزاینده و شدید یوتیوب با فیس‌بوک در زمینه ویدئو.

فیس‌بوک میزان ویدئوهایی را که در این شبکه اجتماعی می‌توان دید به میزان چشمگیری افزایش داده اما حداقل فعلا، یوتیوب همچنان محبوبترین است.

آریو اشراقی راد

متخصص سئو و طراح سایت، از بچه های خون گرم جنوب، دارای مدرک کارشناسی از دانشگاه شهید چمران، کارشناسی ارشد و دکترا از دانشگاه گوگل!! دوست دارم تجربیاتمو با شما درمیان بذارم. اما متاسفانه مشغله کاری زیاد اجازه نمیده!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا