تکنولوژی و فناوری

جدیدترین محصولات پژو در راه ایران – پژو ۳۰۱، ۲۰۸، ۲۰۰۸، ۵۰۸ و ۵۰۰۸

بازار خودروی ایران طی 50 سال گذشته تا کنون نتوانسته خود را با تکنولوژی روز وفق دهد. و خودروهای داخلی هیچ وقت نتوانسته انتظارات مردم را برآورده سازند. بلکه به یکی از عوامل مرگ و میر در کشور تبدیل شدند. هر چند تحریم ها طی این چند سال اخیر به شرکت های ایران خودرو و سایپا اجازه نداده است تا محصولی با کیفیت ارائه دهند. اما باید قبول کرد. که این شرکت ها هیچ علاقه ای به دگرگونی و استفاده از تکنولوژی پیشرفته در ماشین های خود ندارد.

پژو فرانسه یکی از مطرح ترین شرکت های جهان است که وارد همکاری با بخش خودرو سازی ایران شده است. اما به علت تحریم های خارجی این شرکت از بازار ایران خارج شد. و باعث شد تا پخش تولید پژو در ایران از محصولات چینی در ماشین های پژو 206 و 405 استفاده کند.

حالا اخبار جدید و امیدوار کننده به گوش می رسد. هاشم یکه زارع مدیرعامل شرکت ایران‌خودرو درباره‌ی همکاری‌های جدید ایران با برند پژو فرانسه اعلام کرد:

در مذاکراتی که با رئیس گروه پژو سیتروئن داشتیم، قرار شد شرکتی ایجاد کنیم که ۵۰ درصد سهامش به نام ایران‌خودرو و ۵۰ درصد دیگر به نام پژو سیتروئن باشد. مدیریت این شرکت نیز ۲ سال از سمت ما و ۲ سال از سمت آن‌ها تعیین می‌شود. مذاکرات ما با پژو به نفع کشور است. از موقعی که قرارداد امضا شده و شرایط اجرای برجام مهیا شود، تقریباً ۱۵ تا ۱۸ ماه طول می‌کشد تا تولیدات این شرکت مشترک به بازار برسد. قرار بر این است که پانصد میلیون یورو برای ایجاد این شرکت سرمایه‌گذاری شود و در این دور از همکاری‌ها ۵ خودروی پژو ۳۰۱، ۲۰۸، ۲۰۰۸، ۵۰۸ و ۵۰۰۸ در ایران به تولید برسد.

بر اساس اعلام یکه زارع ۳۰ درصد تولیدات پژو در خاک ایران از طریق کانال‌های فروش پژو به دنیا صادر می‌شود. اما این پنج خودرویی که قرار است تا دو سال دیگر به بازار ایران و دنیا ارائه شوند چه مشخصات فنی دارند و چقدر پیشرفته‌تر از پژوهایی است که در ایران تولید می‌شود؟ این موضوع را در ادامه بررسی می‌کنیم.

پژو ۳۰۱

پژو ۳۰۱ خودروی سدان شهری است که تولیدش از سال ۲۰۱۲ در شرکت پژو آغاز شده است. در نسخه‌های مختلف این خودرو از دو موتور متفاوت استفاده می‌شود. پژو ۳۰۱ سه نسخه‌ی بنزینی اصلی دارد. موتور ۱۲۰۰ سی‌سی با گیربکس دستی، موتور ۱۶۰۰ سی‌سی با جعبه‌دنده‌ی دستی و موتور ۱۶۰۰ سی‌سی با جعبه‌دنده‌ی اتوماتیک، سه نسخه‌ی اصلی این اتومبیل هستند. طول این خودرو ۴۴۴۲ میلی‌متر، عرض آن ۱۹۵۳ میلی‌متر و ارتفاعش ۱۴۰۷ میلی‌متر است. مشخصات اصلی سه نسخه‌ ی بنزینی را در جدول زیر مشاهده می‌کنیم.

حجم موتور (سی‌سی) ۱۲۰۰ ۱۶۰۰ ۱۶۰۰
تعداد سیلندر ۳ ۴ ۴
قدرت موتور(اسب بخار) ۷۲ ۱۱۵ ۱۱۵
نهایت سرعت(کیلومتر بر ساعت) ۱۵۹ ۱۸۸ ۱۸۸
شتاب صفر تا صد (کیلومتر بر ساعت) ۱۴.۲ ۱۰.۸ ۹.۴
جعبه دنده دستی اتوماتیک دستی
مصرف سوخت شهری(لیتر در صد کیلومتر) ۶.۹ ۹.۸ ۸.۷
مصرف سوخت اتوبان و جاده(لیتر در صد کیلومتر) ۴.۳ ۵.۶ ۵.۳
مصرف سوخت ترکیبی(لیتر در صد کیلومتر) ۵.۳ ۷.۴ ۶.۵

peugeot301 4622 6 dbe83

پژو ۲۰۸

پژو ۲۰۸ خودرویی هاچ‌بک بوده و در دو نسل طراحی و تولید شده است. نسل اول از سال ۲۰۱۲ و نسل دوم از زمستان سال گذشته به بازار عرضه شده است. مدل ۲۰۱۵ این خودرو دارای ۷ نسخه‌ی بنزینی متفاوت است. این ۷ نسخه از سه نوع موتور بهره می‌برند. موتور ۱۰۰۰، ۱۲۰۰ و ۱۶۰۰ سی‌سی، سه حجم متفاوتی است که بر روی نسخه‌های مختلف پژو ۲۰۸ استفاده می‌شود. این خودرو دارای طول ۳۹۶۵ میلی‌متر، عرض ۱۷۴۰ میلی‌متر و ارتفاع ۱۴۶۱ میلی‌متر است. مشخصات اصلی سه نسخه‌ی بنزینی متفاوت ۲۰۸ را در جدول زیر مشاهده می‌کنیم.

حجم موتور (سی‌سی) ۱۰۰۰ ۱۲۰۰ ۱۶۰۰
تعداد سیلندر ۳ ۳ ۴
قدرت موتور(اسب بخار) ۶۸ ۱۰۹ ۱۶۵
نهایت سرعت(کیلومتر بر ساعت) ۱۶۶ ۱۹۵ ۲۱۷
شتاب صفر تا صد (کیلومتر بر ساعت) ۱۴ ۹.۸ ۷.۴
جعبه دنده دستی اتوماتیک دستی
مصرف سوخت شهری(لیتر در صد کیلومتر) ۵.۲ ۵.۷ ۷.۱
مصرف سوخت اتوبان و جاده(لیتر در صد کیلومتر) ۳.۹ ۳.۸ ۴.۶
مصرف سوخت ترکیبی(لیتر در صد کیلومتر) ۴.۴ ۴.۵ ۵.۶

peugeot 208 5 doors 5385 21 33345

پژو ۲۰۰۸

پژو ۲۰۰۸ یکی از شاسی‌بلندهای تولیدی شرکت پژو فرانسه است. این خودرو از سال ۲۰۱۳ تاکنون در کارخانه پژو تولید می‌شود. سه نسخه بنزینی پژو ۲۰۰۸ از ۳ نوع موتور استفاده می‌کنند. دو موتور با حجم ۱۲۰۰ سی‌سی و موتور دیگر با حجم ۱۶۰۰ سی‌سی. پژو ۲۰۰۸ دارای طول ۴۱۵۸ میلی‌متر، عرض ۱۷۴۰ میلی‌متر و ارتفاع ۱۵۵۷ میلی‌متراست. مشخصات اصلی سه نسخه‌ی بنزینی این شاسی‌بلند را در جدول زیر مشاهده می‌کنیم.

حجم موتور (سی‌سی) ۱۲۰۰ ۱۲۰۰ ۱۶۰۰
تعداد سیلندر ۳ ۳ ۴
قدرت موتور(اسب بخار) ۸۲ ۸۲ ۱۲۰
نهایت سرعت(کیلومتر بر ساعت) ۱۶۹ ۱۷۱ ۱۹۶
شتاب صفر تا صد (کیلومتر بر ساعت) ۱۳.۵ ۱۵.۹ ۹.۴
جعبه دنده دستی دستی دستی
مصرف سوخت شهری(لیتر در صد کیلومتر) ۶ ۵.۶ ۷.۷
مصرف سوخت اتوبان و جاده(لیتر در صد کیلومتر) ۴.۳ ۴.۳ ۴.۸
مصرف سوخت ترکیبی(لیتر در صد کیلومتر) ۴.۹ ۴.۸ ۵.۹

peugeot2008 4723 10 0ea0e

پژو ۵۰۸

پژو ۵۰۸ سدان شهری قدرتمندی بوده و در دو نسل متفاوت تولید شده است. نسل اول از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۴ میلادی تولید شده و نسل دوم از سال ۲۰۱۴ به بعد تولید می‌شود. این خودرو در سه نسخه‌ با موتور ۱۶۰۰ سی‌سی تولید می‌شود که دو مدل از آن از جعبه‌دنده‌ی اتوماتیک بهره می‌برد. طول عرض و ارتفاع پژو ۵۰۸ به ترتیب ۴۸۳۱، ۱۹۲۰ و ۱۴۵۵ میلی‌متر است. مشخصات اصلی سه نسخه‌ی بنزینی ۵۰۸ را در جدول زیر مشاهده می‌کنیم.

حجم موتور (سی‌سی) ۱۶۰۰ ۱۶۰۰ ۱۶۰۰
تعداد سیلندر ۴ ۴ ۴
قدرت موتور(اسب بخار) ۱۶۵ ۱۶۵ ۱۲۰
نهایت سرعت(کیلومتر بر ساعت) ۲۰۹ ۲۰۹ ۲۰۳
شتاب صفر تا صد (کیلومتر بر ساعت) ۸.۹ ۸.۶ ۱۱.۵
جعبه دنده اتوماتیک دستی اتوماتیک
مصرف سوخت شهری(لیتر در صد کیلومتر) ۷.۵ ۷.۷ ۷.۷
مصرف سوخت اتوبان و جاده(لیتر در صد کیلومتر) ۴.۸ ۴.۷ ۴.۶
مصرف سوخت ترکیبی(لیتر در صد کیلومتر) ۵.۸ ۵.۸ ۵.۸

peugeot 508 5259 52 0f1a3

پژو ۵۰۰۸

پژو ۵۰۰۸ در زمره‌ی خودروهای MPV یا چندمنظوره قرار می‌گیرد. این خودرو در دو نسل تولید شده است. نسل اول آن به سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۳ میلادی برمی‌گردد. نسل دوم پژو ۵۰۰۸ از سال ۲۰۱۳ میلادی در دنیا تولید می‌شود. این خودروی MPV دارای طول ۴۵۲۹ میلی‌متر، عرض ۱۸۸۷ میلی‌متر و ارتفاع ۱۶۴۶ میلی‌متر است. این اتومبیل در سه نسخه‌ی دارای موتور ۱۶۰۰ سی‌سی تولید می‌شود. مشخصات اصلی سه نسخه‌ی بنزینی ۵۰۸ را در جدول زیر مشاهده می‌کنیم.

حجم موتور (سی‌سی) ۱۶۰۰ ۱۶۰۰ ۱۶۰۰
تعداد سیلندر ۴ ۴ ۴
قدرت موتور(اسب بخار) ۱۵۶ ۱۵۶ ۱۲۰
نهایت سرعت(کیلومتر بر ساعت) ۱۹۵ ۱۹۵ ۱۵۹
شتاب صفر تا صد (کیلومتر بر ساعت) ۹.۸ ۹.۶ ۱۲.۲
جعبه دنده اتوماتیک دستی دستی
مصرف سوخت شهری(لیتر در صد کیلومتر) ۱۰.۵ ۹.۳ ۹.۴
مصرف سوخت اتوبان و جاده(لیتر در صد کیلومتر) ۵.۹ ۵.۵ ۵.۵
مصرف سوخت ترکیبی(لیتر در صد کیلومتر) ۷.۶ ۶.۹ ۶.۹

peugeot 5008 4958 1 0f3fb

آریو اشراقی راد

متخصص سئو و طراح سایت، از بچه های خون گرم جنوب، دارای مدرک کارشناسی از دانشگاه شهید چمران، کارشناسی ارشد و دکترا از دانشگاه گوگل!! دوست دارم تجربیاتمو با شما درمیان بذارم. اما متاسفانه مشغله کاری زیاد اجازه نمیده!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا