تکنولوژی و فناوری

نجات محصولات کشاورزی با پهپاد MIT

تا چند سال پیش تکنولوژی ساخت پهپباد فقط در اختیار ایالت متحده آمریکا بود. اما امروزه این دیگر تکنولوژی پیچیده ای نیست. به نظر می رسد که پهپباد ها در آینده به کمک انسان می آیند. و جایگزین ماشین ها می شوند. حتی در بعضی از کشورها از پهپباد در رستوران استفاده می کنند. واقعیت این است که فناوری‌های جدیدی همچون چاپگرهای سه بعدی یا پهپادها در آینده‌‌‌‌ای نزدیک جزوی جدایی ناپذیر از زندگی انسان‌‌‌ها خواهند بود. در کشورهای توسعه یافته دیگر پهپباد مختص امور نظامی نیست. بلکه به سینما و دیگر بخش های زندگی آنها راه یافته است. حتی جنبه سرگرمی پیدا کرده است.

فناوری تصویر برداری هوایی یا ماهواره‌‌‌‌ای مدت‌ها است که برای مصارف بسیاری مورد استفاده قرار می‌‌‌گیرند. اما پهپادهای امروزی می‌‌‌توانند این امکانات را با قیمتی بسیار ارزانتر و البته با وضوح و کیفیتی بسیار بالاتر برای ما فراهم آورند. نظارت بر سلامت محصولات کشاورزی یکی از کاربردهایی است که با توجه به مشکلات زیست محیطی که سیاره‌‌‌‌ی ما به آن‌‌‌ها دچار شده است امروزه خواستار بسیاری دارد. با بودجه‌‌‌‌ای که از طرف دانشگاه مشهور MIT تامین شده است استارت آپ نوپایی به نام RaptorMaps قرار است تابستان امسال سلامت محصولات کشاورزی را به کمک پهپادهای خود تحت نظر بگیرد تا کشاورزان به راحتی بتوانند میزان بازده محصول خود را افزایش دهند.

این استارت آپ در حقیقت یکی از 8 استارت آپ فینالیستی بود که در مسابقه‌‌‌ دانشگاه MIT برای ارائه‌‌‌‌ی طرحی سودده از طرف دانشجویان در زمینه‌ی ارائه‌‌‌‌ی محصولی واقعی به دنیا برگزار شد. پهپادهایی که برای این منظور ساخته می‌‌‌شوند مجهز به قابلیت تصویر برداری در چند طیف نوری هستند تا با استفاده از تحلیل داده‌‌‌های به دست آمده بتوان محصولات کشاورزی ناسالم را تشخیص داد.

مثال‌‌‌هایی از این صدمات را می‌‌‌توانید در عکس‌‌‌های زیر به شکل نواحی منحنی یا سفید رنگ مشاهده کنید که می‌‌‌توانند نشاندهنده‌‌‌‌ی بیماری، سمپاشی نامناسب یا حمله‌‌‌‌ی حشرات باشند. اطلاعاتی که از این پهپادها به دست می‌‌‌آید پس از قرارگیری در فضای ابری می‌‌‌توانند جهت مبارزه‌‌‌‌ی موثرتر و البته به صورت موضعی با مشکلات پیش آمده به کار روند. یکی دیگر از مزیت‌‌‌های پهپادها این است که آن‌‌‌ها می‌‌‌توانند زمین‌‌‌های زیادی را تحت پوشش داشته باشند و تقریبا تمامی زمین‌‌‌های تحت پوشش به صورت همزمان بررسی خواهند شد.

mit-crop-drone-2

در حقیقت این پهپادها در آینده‌‌‌‌ای نزدیک بشریت را تغدیه خواهند کرد! این استارت آپ با توجه به جایزه‌‌‌‌ای که برده است هم اکنون در حال توسعه‌‌‌‌ی بخش تحلیل داده‌‌‌های خود است تا بتواند تابستان امسال آن‌‌‌ها را در مزارع به کار بگیرد.

آریو اشراقی راد

متخصص سئو و طراح سایت، از بچه های خون گرم جنوب، دارای مدرک کارشناسی از دانشگاه شهید چمران، کارشناسی ارشد و دکترا از دانشگاه گوگل!! دوست دارم تجربیاتمو با شما درمیان بذارم. اما متاسفانه مشغله کاری زیاد اجازه نمیده!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا