تکنولوژی و فناوری

5 راهکار امنیتی برای چت کردن با اپلیکیشن و مرورگر

چت از زمان پیدایش اینترنت شکل گرفت. بنای شکل گیری شبکه های اجتماعی بزرگ مثل فیس بوک بر اساس چت کردن بود. وقتی دو نفر از دو سیستم متفاوت از طریق اینترنت با استفاده از یک اپلیکیشن یا نرم افزار ارتباط برقرار می کند. قطعا آن محیط چت را محیطی خصوصی می پندارند. که کسی از ارتباط و پیام های رد بدل شده آنها خبر ندارد. اما همیشه این چنین که شما فکر می کنید, نیست!

بلکه اکثر اپلیکیشن ها و نرم افزار های ارتباطی امنیت بالایی ندارند. و حریم خصوصی شما امنیت لازم را نخواهد داشت. پس باید با شناخت کامل از یک نرم افزار و اپلیکیشن امنیتی اقدام به چت کنید.

شرکت های مختلف و شبکه های اجتماعی محیطی برای برقرار ارتباط و چت کردن از طریق اینترنت تبدیل شدند. بعضی از این شبکه ها و اپلیکیشن ها علاوه بر شما و مدیران آنها ممکن اشخاص دیگر با هک کردن به پیام های شما دسترسی پیدا کنند. اطلاعاتی دسترسی پیدا کنند. که برای شما ارزش حیاتی داشته باشد. هزاران وب سایت, اپلکیشن موبایل, نرم افزار برای چت کردن وجود دارد. بیشتر آنها با انگلیز تبلیغاتی و اقتصادی شکل می گیرند.

امروزه چت کردن دیگر به ارسال پیام متنی یا گفت گوی صوتی وتصویری محدود نیست. بلکه اشتراک گذاری انواع فایل با حجم بالا از این شبکه ها صورت می گیرد. فایل هایی که برای بعضی از کاربران بسیار حیاتی و ارزشمند است. داشتین یک اپلیکیشن, مرورگر, و سیستم امنیتی را به هیچ وجه فراموش نکنید. کوچکترین سهل انگاری ممکن است خسارات روحی و مالی جبران ناپذیری به شما وارد کند.

ای اس دانلود 5 راهکاری امنیتی و آموزش برای چت کردن را به شما پیشنهاد می کند. امیدواریم با رعایت این نکات در فضای مجازی امنیت کافی داشته باشید.

1.از چه اپلیکیشن های برای چت کردن استفاده کنیم؟

از اپلیکیشن‌هایی استفاده کنید که از سیستم‌رمزگذاری “end-to-end” استفاده می‌کنند. سیستم رمزگذاری “end-to-end” به این صورت عمل می‌کند که پیام‌ فرستنده در مبدا رمزگذاری می‌شود و تنها توسط کاربر دریافت‌کننده قابل رمزگشایی است. این ویژگی به این معناست که کسی جز فرستنده و گیرنده امکان دسترسی به محتوای پیام‌ را نخواهد داشت. در این سیستم رمزگذاری پیام‌ها به هیچ عنوان بر روی سرور‌ها ذخیره نمی‌شود و تنها در دستگاه فرستنده و گیرنده ذخیره خواهد شد.

حالا می خواهید بدانید که کدام اپلیکیشن ها از این سیستم رمزگذاری استفاده می کنند؟

تلگرام, واتس اپ و البته اپلیکیشن های دیگر نیز در حال اجرا این سیستم رمزگذاری بر روی مسنجر خود هستند.

اپلیکیشن شماره یک تلگرام هست. این اپلیکیشن از سیستم رمزگذاری “end-to-end” استفاده می‌کنند. و همچنین دارای امکان “Secret Chat” نیز هست و به شما امکان نابود کردن چت‌های خود را در صورت لزوم می‌دهد.این اپلیکیشن تنها در حالت “Secret Chat” از رمزگذاری “end-to-end” استفاده می‌کند. شاید این روزها در فضای مجازی خبر از هک تلگرام و نرم افزار هک تلگرام رو شنیده و دیده باشید. اما این ها فقط کذب محض است. تلگرام به هیچ وجه قابل هک نیست. مگر آنکه توسط حرفه ای ترین هکرهای دنیا. شرکت سازنده تلگرام اعلام کرده است که به اولین شخصی که بتواند رمزهای این اپلیکیشن را بشکند، ۳۰۰ هزار دلار بیت‌کوین جایزه خواهد داد.

سیگنال اپلیکیشن شماره دو

اپلیکیشن “Signal”، اپلیکیشن ارتباطی بسیار امنی‌ست که توسط ادوارد اسنودن استفاده می‌شود. شرکت “Open Whispersystems”، با ترکیب دو اپلیکیشن امن “textSecure” و “RedPhone”، اپلیکیشن “Signal” را ابتدا در پلتفرم “iOS” و پس از آن در اندروید و نسخه دسکتاپ این اپلیکیشن را منتشر کرد. اپلیکیشن سیگنال به شما امکان ارسال پیام متنی، تصویر و ویدیو و همچنین مکالمات صوتی با کیفیت بالا و امنیت بالا را می‌دهد. این اپلیکیشن کلیه اطلاعات ارسالی شما را رمزگذاری و پس از آن ارسال می‌کند و حتی شرکت “Open Whisper Systems” هم امکان دسترسی به محتوای پیام‌های شما را ندارد. اگر به دنبال اپلیکیشن بسیار امن برای مکالمات و چت کردن هستید، بدون اندکی تردید استفاده از اپلیکیشن سیگنال را آغاز کنید. این اپلیکیشن از امنیت بسیار بالایی برخوردار است. وقتی ادوارد اسنودن از این اپلیکیشن استفاده می‌کند، شما هم در استفاده از آن کوچک‌ترین تردیدی نداشته باشید.

2.انتخاب vpn قدرتمند و قابل اطمینان

حالا سراغ vpn ها می رویم. بعضی از کاربران به امنیت وی پی ان بسیار خوش باورند. در صورتی که هر وی پی انی حتی خارجی قابل اطمینان نیست.

یکی از موارد مهم در هنگام چت کردن نباید از آن غافل شوید، استفاده از وی‌پی‌ان و فیلترشکن مناسب و امن است. وقتی به وی‌پی‌ان و فیلترشکن‌های معتبری متصل می‌شوید، اطلاعاتی که از دستگاه شما به سمت سرور در حرکت هستند را رمزگذاری می‌کنند. وی‌پی‌ان و فیلترشکن مناسب، ترافیک اینترنت را رمزگذاری می‌کند و روش امنی محسوب می‌شود. نکته مهم در اینجا، امنیت و اعتبار وی‌پی‌ان و فیلترشکنی است که شما از آن استفاده می‌کنید. به شما توصیه می‌کنیم که از فیلترشکن‌ها و وی‌پی‌ان‌های امن و قابل اطمینان استفاده نمایید.

با هر وی پی انی در فضای مجازی یا مرورگر اقدام به چت کردن نکنید..

3.استفاده از نرم‌افزارها و افزونه‌های مناسب برای ارسال ایمیل

برای اینکه به صورت امن، ایمیل ارسال کنید، ایمیل‌ها را رمزگذاری کنید. رمزگذاری ایمیل‌ها کار دشواری نیست. شما می‌توانید از افزونه‌ها و نرم‌افزارهایی چون Mozilla” “ThunderbirdMicrosoft Outlook و یا “Apple Mail” برای افزایش امنیت ایمیل استفاده کنید. اگر از Mozilla” Thunderbird” استفاده می‌کنید توصیه می‌کنیم افزونه “enigmail” را دانلود و استفاده کنید که بسیار ساده ایمیل را رمزگذاری می‌کند. استفاده از “Pidgin” را هم به شما توصیه می‌کنیم، کلیه اطلاعات ارسالی و دریافتی را رمز می‌کند به‌طوری که فقط برای گیرنده و فرستنده قابل رمزگشایی خواهد بود. پیدجین از سرویس‌های پیام‌رسان فوری از قبیل “AIM, Bonjour, Gadu-Gadu, Google Talk, Groupwise, ICQ, IRC, MIRC, MSN, MXit, MySpaceIM, QQ, SILC, SIMPLE, Sametime , Yahoo!, Zephyr”  پشتیبانی می‌کند. “Pidgin” مجهز به قابلیت “Off-the-Record” یا “OTR” است و اطلاعات را به صورت کامل رمزگذاری می‌کند.

4.استفاده از وب سایت های دارای پروتکل “https”

اگر از طریق مرورگر در حال چت کردن و یا ارسال ایمیل هستید، حتما دقت کنید که وب‌سایت “https” باشد و “http” نباشد. اگر وب‌سایت “https” باشد، امنیت بالایی دارد و ارتباط شما با سرور رمزگذاری می‌شود.

5.انتخاب مرورگر امن

اکثر کاربران خصوصا کاربران کامپیوتر برای چت کردن در شبکه های اجتماعی فیس بوک و توییتر, گوگل پلاس و.. از مرورگر استفاده می کنند. اگر می خواهید تحت مرورگر چت کنید و یا ایمیل ارسال کنید، پیشنهاد ما به شما استفاده از تور بروزر هست.

این مرورگر شاید در مقابل سایر مرورگرها، سرعت پایینی داشته باشد اما در عوض امنیت بسیار بالایی دارد و شما می‌توانید با خیال راحت از آن استفاده کنید. مرورگر تور، یکی از بهترین و برترین مرورگرها از نظر امنیت است. بنابراین بهتر است برای حفظ حریم خصوصی خود و بالا بردن امنیت وب‌گردی در دنیای مجازی از مرورگر تور استفاده کنید. شرکت “NSA”، که یکی از بزرگ‌ترین سازمان‌های جاسوسی دنیا محسوب می‌شود، تور را این‌گونه توصیف کرده است: «سلطان امنیت بالا، پوشیدگی و ناشناسی در اینترنت.» مرورگر تور تنها از حریم خصوصی شما محافظت نمی‌کند، بلکه ارتباطات امن، مطمئن و محرمانه را هم برای شما فراهم می‌کند و همچنین، کلیه جاوا اسکریپت و کوکی‌ها در مرورگر “Tor” به‌صورت پیش‌فرض غیرفعال هستند. تور باعث ناشناس شدن منبع ترافیک ارسالی شما می‌شود و هر آنچه را که بین شما و شبکه تور رد و بدل می‌شود رمزنگاری می‌کند. تور همچنین ترافیک شما را درون شبکه خود رمزنگاری می‌کند.

با رعایبت نکام امنیتی بالا به چت کردن و اشتراک گذاری فایل در شبکه های مجازی بپردازید.

آریو اشراقی راد

متخصص سئو و طراح سایت، از بچه های خون گرم جنوب، دارای مدرک کارشناسی از دانشگاه شهید چمران، کارشناسی ارشد و دکترا از دانشگاه گوگل!! دوست دارم تجربیاتمو با شما درمیان بذارم. اما متاسفانه مشغله کاری زیاد اجازه نمیده!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا